Lange Noordstraat 48.

MIDDELBURG
verkocht

Omschrijving

In het centrum van deze provinciale hoofdstad gelegen beleggingspand, grotendeels in verhuurde staat. Er zijn kantoorkamers gevestigd op de verdieping in een prachtig karakteristiek gebouw in het centrum, waar het bruist van activiteiten. Op de begane grond is er voor studenten een aantal faciliteiten gecreëerd zoals een restaurant, studielounge, conferentie-, en vergaderruimtes. Op de begane grond is ook de centrale receptie van het PTK gevestigd. Achter het gebouw zijn er diverse parkeerplaatsen. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich de kantoorkamers in diverse afmetingen. Op de verdiepingen zijn de nodige voorzieningen zoals toiletten, centrale pantry, flexplek en vergaderruimtes gevestigd.

Bereikbaarheid en ligging
Het pand is gelegen in het centrum van de oude binnenstad met veel eenrichtingsverkeer. Via de Lombardstraat bereikt u de achterzijde van het PTK pand waar een aantal (huur) parkeerplaatsen zijn t.b.v. de gebruikers. Verder zijn er openbare betaalde parkeerplaatsen in de omgeving. In de buurt is een bushalte, het treinstation bevindt zich op een loopafstand van circa 15 minuten. Op enkele minuten loopafstand van het PTK is het levendige stadscentrum van Middelburg.

Bestemming
Bestemmingsplan 'Binnenstad' van de gemeente Middelburg,
onherroepelijk 15 december 2015.

De bestemming is 'Maatschappelijk'. De voor "Maatschappelijk" aangewezen gronden zijn bestemd voor: maatschappelijke voorzieningen; ondergeschikte horeca bij zorginstellingen die in relatie staat tot de doelstelling van deze zorginstelling en ter plaatse van de aanduiding "specifieke vorm van horeca 9"(sh-9); tevens een studentensociëteit.
Parkeren
Parkeergelegenheid op eigen terrein (15 pp), in het openbare gebied als vergunninghouder of betaald parkeren.

Kadastrale informatie
Het geheel is kadastraal bekend gemeente Middelburg, sectie L, nummer 4805, appartementsindex 1, 2 en 3, gezamenlijk groot 1.640 m2. De kadasteruittreksels en de kadasterkaart zijn opgenomen als bijlage. Tevens is de splitsingsakte als bijlage opgenomen.

Gebouw
Het pand is origineel gebouwd medio 1950 en is oorspronkelijk gebouwd als Postkantoor. De voorgevel is tijdens die bouw in stand gehouden en dateert uit circa 1900. Het gehele object betreft een beschermd stadsgezicht en deels gemeentelijk monument (voorgevel). Vanaf 2008 tot en met 2013 is het pand in fases gerenoveerd. Het geheel verkeert in goede staat van onderhoud. Het pand is slechts beperkt geïsoleerd. Het pand is traditioneel gebouwd met betonnen en deels houten vloeren, houten kozijnen. Het dak is gedekt met gebakken pannen en de platte daken met bitumen.

Aan de straatzijde zijn 2 entrees en eveneens aan de achterzijde ter plaatse van het bijbehorende parkeerterrein. Op de begane grond is een sociëteitsruimte ingericht met diverse leslokalen. Verder op de begane grond flexibele kantoor-/vergaderruimten, een centrale ontvangstruimte en de toegang naar de 3 verdiepingen. Er zijn 2 trapopgangen. Er is tevens een kelderruimte met stahoogte. In het midden van het pand is een open ruimte, waardoor er overal veel daglichttoetreding is.

Oppervlakten VVO van de ruimten zijn: kelderruimte 265 m2, begane grond 715 m2, eerste verdieping 540 m2, tweede verdieping 435 m2 en derde verdieping 408 m2. Totaal derhalve 2.363 m2 VVO.

Alternatieve aanwendbaarheid
Het geheel is geschikt om in te vullen als hotelfunctie, hostel, horeca, begeleid (zorg-)wonen, kantoorruimte, leisure of een combinatie van functies. Voor een aantal gebruiksmogelijkheden dient een bestemmingsplanwijziging te worden gerealiseerd.

Huurdersoverzicht
Er is een huuroverzicht op te vragen bij de makelaar

Richtprijs
€ 2.475.000,-- kosten koper.

Omzetbelasting
Er is zowel omzetbelasting (21%) verschuldigd over de verkoop en koop van dit pand als overdrachtsbelasting 6%. De omzetbelasting kan worden afgehandeld middels de verleggingsregeling.

Bankgarantie
Een zekerheidsstelling van 10% van de overeengekomen koopsom bij het ondertekenen van de koopovereenkomst.

Notariële overdracht
Uiterlijk 15 december 2020.

Algemeen
Al het bovenstaande betreft informatie omtrent de verkoop van "Lange Noordstraat 48 te Middelburg". De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Faasse & Fermont geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.475.000,- k.k. (21% BTW)
Status
verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Type
Kantoorruimte
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
voor 1906
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed

Locatie

Ligging
winkelgebied stadscentrum
Snelweg afrit
1500 m - 2000 m
NS station
1000 m - 1500 m
Bus knooppunt
500 m - 1000 m
Bushalte
< 500 m

Kantoorruimte

Oppervlakte
2.363 m²
Perceelopp.
1.640 m²
Verdiepingen
3
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, Kabelgoten, Kamerindeling, Pantry, Toilet, Verwarming, Mechanische ventilatie
In units vanaf
2363
Turn key
nee

Parkeren

Niet overdekt
15

Foto's

Lange Noordstraat 48.Lange Noordstraat 48.Lange Noordstraat 48.Lange Noordstraat 48.Lange Noordstraat 48.Lange Noordstraat 48.Lange Noordstraat 48.Lange Noordstraat 48.Lange Noordstraat 48.Lange Noordstraat 48.Lange Noordstraat 48.Lange Noordstraat 48.Lange Noordstraat 48.Lange Noordstraat 48.Lange Noordstraat 48.Lange Noordstraat 48.Lange Noordstraat 48.

Kaart

Interesse?