's-Gravenpolderseweg 1

GOES
verkocht

Omschrijving

Te Koop
's-Gravenpolderseweg 1-1D, Goes - De Watertoren

Eén van de landmarks in de skyline van Goes is te koop. De Watertoren in Goes is in gebruik als kantoorruimte over meerdere lagen en is grotendeels verhuurd. De Watertoren Goes is gebouwd in 1912. De toren heeft een hoogte van 63 meter en bezat in functie als waterberging een opslagcapaciteit van 1.250 m3 en is een van de hoogst gebouwde watertorens in Nederland. De toren was destijds een zeer vernieuwend ontwerp van Carl Francke. Het is de eerste watertoren in Nederland met een stalen open skelet en betonnen kuip met stalen binnenwand. Door de technologische ontwikkelingen heeft de watertoren zijn functie verloren. Intern is het object in 1998 getransformeerd tot luxe en hoogwaardige kantoorruimte. De Watertoren is zichtbaar vanuit heinde en ver en is voor velen gezamenlijk met de televisietoren het herkenningspunt van Goes. Het uitzicht vanuit de Watertoren is fantastisch met zicht op de Wester- en Oosterschelde en de Zeeuwse Delta. Dit mag dan ook met recht een trots bezit genoemd worden voor de eigenaar van dit unieke object.

De watertoren heeft totaal. 649 m2 V.V.O. kantoorruimte verdeeld over 8 lagen. De gebruikers delen allen de centrale representatieve entree gelegen op de begane grond en de verdiepingen zijn afzonderlijk bereikbaar zowel per lift alsook per vaste trap. Het pand is in gebruik bij 2 huurders. De bestemming van het pand is zeer breed, waardoor er veel gebruiksmogelijkheden zijn.

Bereikbaarheid en ligging
De Watertoren is uitstekend gelegen nabij een rotonde die optimaal bereikbaar is, zowel voor de binnenstad van Goes als ook alle uitvalswegen van en naar de omringende steden en bedrijfsterreinen. Door de nieuwe afslag Goes-Zuid is de snelweg binnen 5 minuten bereikbaar. Goes heeft circa 37.000 inwoners en kent veel voorzieningen op het gebied van scholen, sport, cultuur en winkels. Tevens is het grootste ziekenhuis van Zeeland in Goes gevestigd en is er een volwaardig treinstation, waardoor de vervoersmogelijkheden bijzonder goed zijn.

Bestemming
Bestemmingsplan 'Goes-Zuid' van de gemeente Goes, onherroepelijk 7 maart 2013.
De voor "Gemengd" (GD) aangewezen gronden zijn bestemd voor;
-het uitoefenen van een bedrijfsmatige activiteit, voor zover deze voorkomt in de categorieën 1 en 2 van de bij dit artikel behorende Staat van Bedrijfsactiviteiten;
-detailhandel;
-horecabedrijven tot en met categorie 1c van de Staat van Horeca-activiteiten;
-dienstverlening;
-maatschappelijke activiteiten;
-kantoren met maximale oppervlakte 200 m2;
-het wonen;
-parkeervoorzieningen, tuinen, erven, paden, voorzieningen ten behoeve van de
waterhuishouding en andere voorzieningen ten dienste van de bestemming.

Parkeren
Parkeergelegenheid op eigen terrein (23 pp), en tevens is onbetaald parkeren mogelijk in het openbare gebied.

Kadastrale informatie
Het geheel is kadastraal bekend gemeente Goes, sectie E, nummer 4559, groot 1.260 m2. De kadasteruittreksels en de kadasterkaart zijn opgenomen als bijlage.

Gebouw
Indeling:
Begane grond grootte 68 m2 met een entree via bordes, hal, toegang tot lift. Tevens een spreek-kantoorruimte;
1ste verdieping: grootte 64 m2 met een sluis, liftinstallatie, traphuis, techniek/opslag;
2de verdieping: grootte 84 m2 met sluis, liftinstallatie, traphuis, kantoorgelegenheid.
3de verdieping: grootte 122 m2 met sluis, liftinstallatie, traphuis, kantoorgelegenheid.
4e verdieping: grootte 110 m2 met sluis, liftinstallatie, traphuis, receptie, grote en kleine spreekkamer, toiletgroep;
5e verdieping: grootte 110 m2 met sluis, liftinstallatie, traphuis, kantoorgelegenheid 5 werkplaatsen, balie t.b.v. receptioniste.
6de verdieping: grootte 75 m2 met sluis, liftinstallatie, traphuis, kantoorruimte/spreekkamers
7de verdieping: grootte 16 m2 met trap en spreekkamer met rondom uitzicht.

Monument
Het geheel is als industrieel erfgoed ingeschreven als Rijksmonument op 12 december 1978 onder Monumentnummer 16286. Recente renovatie en schilderwerk uitgevoerd met overheidssubsidie.

Huurdersoverzicht
Huurdersoverzicht op aanvraag beschikbaar.

Servicekosten
Door de verhuurder worden de volgende leveringen en diensten geleverd en verrekend in de servicekosten:
-Service onderhoud lift (+tel. kast);
-Service onderhoud brand- en inbraakinstallatie;
-Alarminstallatie (incl. tel.kast);
-Schoonmaak lift en algemene ruimten;
-Container huur 1.000 liter (wekelijkse lediging);
-Onderhoud CV-installaties;
-Reclame en verlichting Watertoren;
-Tuinonderhoud en parkeerterrein;
-Nutskosten.

Vraagprijs
€ 695.000,- kosten koper.

Bankgarantie
Een zekerheidsstelling van 10% van de overeengekomen koopsom bij het ondertekenen van de koopovereenkomst.

Notariële overdracht
In overleg

Algemeen
Al het bovenstaande betreft informatie omtrent de verkoop van "'s-Gravenpolderseweg 1-1d, Goes". De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Faasse & Fermont geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 695.000,- k.k.
Status
verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Type
Kantoorruimte
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1971-1980
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed

Locatie

Ligging
overig

Kantoorruimte

Oppervlakte
649 m²
Perceelopp.
1.260 m²
Verdiepingen
8
Voorziengen
Liften, Pantry, Toilet, Verwarming
In units vanaf
64
Turn key
nee

Parkeren

Niet overdekt
23

Foto's

's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1's-Gravenpolderseweg 1

Video

Kaart

Interesse?