Spuistraat 6

4381HR VLISSINGEN verkocht
2.437 m² oppervlakte

Omschrijving

Object
Namens onze opdrachtgever bieden wij deze ontwikkelingsmogelijkheid aan. De panden liggen op een fraaie locatie in het centrum van de stad. Het hoofdgebouw is in 1998 gebouwd en samengevoegd met de oudere panden aan de Oude Markt en Kerkstraat. Het geheel omvat de panden: Spuistraat 6 (hoofdingang), Kerkstraat 5 tot en met 11, Oude Markt 1 en Oude Markt 7 tot en met 9 te Vlissingen. De panden zijn solide en goed gebouwd. Er is echter sprake van enig achterstallig onderhoud op het gebied van schilderwerk aan de buitenzijde.Aan de zijde van de boekhandel is een grote vide zichtbaar naar de verdiepingen waar de samenvoeging van oud en nieuw duidelijk naar voren komt. Dit is architectonisch zeer fraai uitgevoerd. Het geheel is zowel ruimtelijk, maar ook functioneel in delen afzonderlijk of gezamenlijk te gebruiken. De totale oppervlakte van alle verdiepingsvloeren is 2.437 m2. De begane grond heeft een oppervlakte (VVO) van circa 898 m2 en is onderverdeeld in twee grotere ruimtes, alsmede kleinere ruimtes in de monumentenpanden. Er zijn 3 entrees op de begane grond en er is 1 centrale opgang met zowel een trappenhuis als een personenlift naar alle verdiepingen. Tevens zijn er twee noodtrappenhuizen.

De eerste verdieping is circa 813 m2 groot. Deze bestaat uit een centrale ruimte met aangrenzende kleinere ruimtes in diverse functies. De tweede verdieping is circa 726 m2 groot en kent een grote open ruimte en diverse kleinere ruimten. Op deze verdieping treedt een gering verlies van vloeroppervlak op vanwege de opgaande schuine wanden, echter het bruto oppervlak is nagenoeg gelijk aan de eerste verdieping (813 m2 ). De verdiepingen hebben diverse niveauverschillen. Het huidige gebruik van het geheel is nu een boekhandel en diverse tijdelijke gebruikers.

Visie op de locatie
Het geheel kent 3 gezichten: de moderne gevel aan de Spuistraat, het smalle, leuke straatje aan de Kerkstraat en het pittoreske plein aan de Oude Markt. Het object doet stads aan en kent 3 entrees bij alle 3 de gezichten. Het is ingeklemd tussen de Spuistraat waar de entree van het winkelcentrum is en de toegang naar de parkeergarage, het Bellamypark dat zich met name kenmerkt door horeca en het grote middenplein waar evenementen plaats vinden en de Oude Markt met aansluiting op het stadscentrum en horeca en de fraaie Grote of Sint Jacobskerk.
Het is voor locatie en in de visie van de opdrachtgever belangrijk dat de locatie en de panden dé verbindende factor tussen het Bellamypark, de Oude Markt en het winkelcentrum worden. Het vigerende bestemmingsplan is zeer breed en heeft een groot aantal functiemogelijkheden.

In een stedenbouwkundig vlekkenplan, dat als bijlage aan de verkoopbrochure is toegevoegd, is weergegeven welke mogelijkheden en kansen er worden gezien voor de locatie en de panden. Uiteraard zijn dit ruimtelijke en functionele suggesties waarbij afhankelijk van de invulling ook gekeken dient te worden naar oplossingen voor bij voorbeeld parkeren of andere bijkomende zaken die voor functies van belang kunnen zijn. Het open karakter zoals het pand en de locatie is bedoeld en hetgeen wordt benadrukt door de 3 ingangen, is een belangrijk element in de toekomstige invulling. Aan het stedenbouwkundig vlekkenplan kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Procedure:
Het geheel wordt aangeboden voor verkoop, waarbij de geboden koopsom in combinatie met de visie op de locatie/panden de basis voor een verkoopgunning zijn aan een nieuwe eigenaar. Onderdeel van de bieding dient dan ook een visiedocument op de locatie en panden te zijn van degene die de bieding uitbrengt. De opdrachtgever wil haar visie op de locatie en de panden gewaarborgd zien en zal dit vastleggen in een koopovereenkomst met de uiteindelijke koper

inhoud Visiedocument
Het visiedocument dient onder andere te bestaan uit:
- verbeelding van de beoogde ontwikkeling
- omschrijving van de beoogde ontwikkeling
- aantallen per type ontwikkeling
- doelgroep ontwikkeling
- prijssegmentatie

vraag richtprijs€ 1.400.000,- kosten koper.

Er is geen omzetbelasting verschuldigd over de verkoop en koop van dit pand wel overdrachtsbelasting 8%.

Bankgarantie
Een zekerheidsstelling van 10% van de overeengekomen koopsom bij het ondertekenen van de koopovereenkomst.

Kadastergegevens
Het geheel bestaat uit de volgende kadastrale gegevens: Gemeente Vlissingen, sectie E, nummers 250, 870, 2453, 2726 en 3425,totaal groot 963 m2.

Monument
Kerkstraat 11 en Oude Markt 1 zijn in het kadaster aangewezen als beschermd rijksmonument.

Oplevering
In onderling overleg

Lees de volledige omschrijving

Overdracht

Status verkocht
Aanvaarding in overleg

Bouw

Type Bedrijfsruimte
Bouwjaar 1998
Binnen Goed
Buiten Goed
In aanbouw Nee

Bedrijfsruimte

Oppervlakte 2.437 m²
Ligging Winkelgebied stadscentrum
In units vanaf 2.437 m²

Locatie

Ligging Winkelgebied stadscentrum
Afstand afrit snelweg 1500 m - 2000 m
Afstand n s station 1500 m - 2000 m
Afstand bushalte < 500 m
Afstand bank < 500 m
Afstand restaurant < 500 m
Afstand winkel < 500 m

Niet gevonden wat u zocht?

Faasse & Fermont kan u adviseren en ondersteunen bij het vinden van een geschikt pand.

Meer informatie
Meer informatie 0113-250555
Deel dit bedrijfspand

Kaart

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier.

    *
    *
    *
    *