Westwal 2

Goes
verkocht

Omschrijving

Unieke, vrijstaande, monumentale stadswoning met erf, tuin én eigen parkeerterrein gelegen aan de rand van het centrum van Goes.

Het fraaie pand is gebouwd als onderdeel van het Gereformeerde Kerk-complex in 1929. De Westerkerk, deze pastorie en de kosterswoning vormen één geheel. De pastorie en kosterswoning zijn door architect A. Rothuizen in Interbellum-architectuur ontworpen waardoor deze in stijl iets afwijkt van het kerkgebouw. Gevels en daken zijn echter in gelijke materialen als de kerk uitgevoerd. Het gehele complex, heeft de status Beschermd Rijksmonument en heeft een fraaie uitstraling met mooie materiaaltoepassingen.

Het pand is in gebruik door een maatschap als praktijkruimte (maatschappelijke bestemming). Omdat de maatschap wordt opgeheven, wordt het pand aangeboden voor verkoop. Door middel van verkoop wordt de koper die respect heeft voor het behoud van cultuurhistorische waarden een unieke kans geboden dit markante gebouw te verwerven.

Ligging en bereikbaarheid
Het pand is gelegen op een zogenaamde ravelijn. Een ravelijn is een buitenwerk van een vesting. Het ravelijn kent 1 straat met eenrichtingsverkeer en heeft aan 1 zijde haar in- en uitgang. Parkeren geldt voor vergunningshouders in het openbaar gebied. Op het terrein van de pastorie zijn voldoende eigen parkeermogelijkheden. In de omgeving is tevens voldoende mogelijkheid voor betaald parkeren. Het pand is zowel per fiets, openbaar vervoer (trein en bus) als met de auto uitstekend bereikbaar.

Bestemming
De huidige bestemming is Wonen, binnen het bestemmingsplan 'Binnenstad Centrum' en het verlengingsbesluit daarvan d.d. 22 augustus 2013. Naast deze bestemming is in 2008 een vrijstelling voor het pand verkregen voor het huidige gebruik: Maatschappelijke doeleinden. Binnen de bestemming Maatschappelijke Doeleinden is kantoorgebruik tevens toegestaan.

Privaatrechtelijke aspecten
Er zijn thans geen bijzonder privaatrechtelijke beperkingen bekend. Een strookje grond ter grootte van circa 25 m2 behoort niet tot het eigendom, maar wordt gehuurd van de gemeente Goes. Hiertoe is een huurovereenkomst opgesteld. De jaarhuur voor 2019 bedraagt € 5,02.

Rijksmonument
Het pand is sinds 1997 aangewezen als Rijksmonument en is ingeschreven in het Monumentenregister onder nummer 507883. De complete redengevende omschrijving is opgenomen in de bijlagen.

Indeling
De begane grond is ingedeeld met een entreeruimte, meterkast, wachtruimte. De centrale gang biedt toegang tot het secretariaat, pantry met bergruimte en vanuit het secretariaat toegang tot de kelderruimte. Verder zijn vanuit de gang 2 praktijkruimten te bereiken en het toilet. De gehele begane grond is circa 100 m2 BVO.
De eerste verdieping is bereikbaar met een fraaie bordestrap en biedt ruimte aan 4 spreekkamers (2 grote en 2 kleinere) en een sanitaire ruimte. 3 van de 4 kamers hebben een balkon, op de overloop is een vaste kast en 2 grote kamers hebben eveneens 1 respectievelijk 2 vast kasten. Deze verdieping is circa 83 m2 BVO.
Op de tweede verdieping zijn er nog 2 spreekkamers en 1 ruime zolderkamer welke nu gebruikt wordt als bergruimte maar geschikt is als een 3e spreekkamer en technische ruimten.
In het pand is een inbraakbeveiliging aanwezig en op iedere verdieping staan blusapparaten en is er een vluchtplan beschikbaar.
Bij de aanleg van de onderhoudsarme tuin is er rekening gehouden met de vormgeving van het pand en komen de ronde vormen terug in de hagen. In de tuin bevindt zich nog een ruime schuur met carport.

Afwerkingsniveau
Het afwerkingsniveau en het onderhoud van het pand is zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde goed te noemen. Het pand is zeer licht van opzet door grote en veel raampartijen en kent lichte kleuren. Voor het gebruik als woning zullen aanpassingen aan het sanitair en het plaatsen van een keuken nodig zijn. Voor het gebruik als kantoor-/praktijkpand is een zeer beperkt aantal aanpassingen nodig. Recentelijk is in 2016 de buitenkant opnieuw geverfd.

Parkeren
Parkeergelegenheid voorzien op eigen terrein.

Kadastrale informatie
Gemeente Goes, sectie D, nummer 5630, circa 656 m² groot. Er zijn geen beperkingen bekend in de Landelijke Voorziening WKPB.

Bodemonderzoek
Er is in 2008 bodemonderzoek uitgevoerd. Hierin zijn geen bijzonderheden beschreven die het huidige gebruik van het pand belemmeren. Een afschrift van dit rapport is beschikbaar bij de makelaar.

Asbestinventarisatie
Er is geen asbestinventarisatierapport opgesteld. Ter plaatse van de CV-ruimte is mogelijk asbesthoudend materiaal aangetroffen. Koper vrijwaart verkoper voor de eventuele aanwezigheid van asbesthoudende materiaal.

Richtprijs
€ 545.000,-- kosten koper.

Verkoop bij inschrijving
De verkoop van het object geschiedt door middel van een verkoop bij inschrijving. De biedingsvoorwaarden kunt u opvragen bij de makelaar.

Omzetbelasting
Er is geen omzetbelasting verschuldigd over de verkoop en koop van dit pand wel overdrachtsbelasting 2%.

Bankgarantie
Een zekerheidsstelling van 10% van de overeengekomen koopsom bij het ondertekenen van de koopovereenkomst.

Oplevering
In onderling overleg. Streefdatum is 1 september 2019.

Overige van belang zijnde informatie
In afwijking van artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper;

Verkoper verleent met betrekking tot de onroerende zaak generlei vrijwaring voor zichtbare en aan hem onbekende verborgen gebreken en aan hem onbekende erfdienstbaarheden, kwalitatieve verplichtingen en lasten, met uitzondering van de lasten en beperkingen die voortvloeien uit feiten die vatbaar zijn voor inschrijving in de openbare registers, doch daarin ten tijde van het sluiten van deze overeenkomst niet waren ingeschreven, een en ander zoals bedoeld in artikel 7:15, lid 2, BW.

As is, where is'
Het object wordt 'As is, where is' verkocht.

Algemeen
Al het bovenstaande betreft informatie omtrent de verkoop van "Westwal 2 te Goes". De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Faasse & Fermont geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 545.000,- k.k.
Status
verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Type
Kantoorruimte
Nevenbestemming
maatschappelijk vastgoed
Soort bouw
bestaande bouw
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed

Locatie

Ligging
winkelgebied stadscentrum, woonwijk

Kantoorruimte

Oppervlakte
223 m²
Perceelopp.
656 m²
Verdiepingen
3
Voorziengen
Kamerindeling, Pantry, Te openen ramen, Toilet, Verwarming
In units vanaf
223
Turn key
nee

Parkeren

Niet overdekt
6

Foto's

Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2Westwal 2

Video

Kaart

Interesse?