De Tuin van Wilhelminadorp

WILHELMINADORP
in verkoop

Omschrijving

Een rustieke plaats aan het kanaal van Goes naar de Oosterschelde. Dat is een korte maar alles omvattende omschrijving van het dorpje Wilhelminadorp. Gedurende de jaren '90 is Wilhelminadorp vastgegroeid aan de centrumstad Goes. Goes heeft een aantrekkelijke binnenstad met mooie winkels, terrasjes, een jachthaven en een veelheid aan voorzieningen op maatschappelijk en sociaal gebied. Het biedt u, als derde monumentenstad van Zeeland met een beschermd stadsgezicht, bovendien een verscheidenheid aan rijksmonumenten. Centraal gelegen in de provincie Zeeland en daardoor zeer goede verbindingen met de rest van Zeeland en daarbuiten.

Zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Niet voor niets vervult deze unieke stad een centrumfunctie voor Noord- en Zuid Beveland. Houdt u van activiteiten op en aan het water? Dan bent u in Wilhelminadorp op de juiste plaats. Alle vormen van watersport vindt u in de directe nabijheid van Wilhelminadorp. Duiken, zeilen, wandelen en fietsen, Nationaal Park de Oosterschelde heeft het u allemaal te bieden.

Wilhelminadorp ontstond in 1812 toen de Wilhelminapolder werd bedijkt. Bijzonder is, dat er in deze polder maar één landbouwbedrijf werd gevestigd: De Koninklijke Maatschap de Wilheminapolder, die nog steeds bestaat.

In het dorp, op de locatie van het voormalige proefstation van deze maatschap, is een nieuw plangebied in ontwikkeling, waarin circa 29 grondgebonden woningen zijn voorzien. Het plangebied ligt aan de noord-westelijke zijde van de kern Wilhelminadorp. Een eventuele uitbreiding van het aantal woningen tot een maximum van 36 woningen is volgens het bestemmingsplan mogelijk. De kavelgroottes als ook de typen woningen zijn gevarieerd. Aan de zijde van de Brugstraat is er ruimte voor vrijstaande woningen. In het resterende gebied achter de Brugstraat zullen vrijstaande woningen, twee-onder-een-kap-woningen en rijwoningen elkaar afwisselen.

Uitbreidingsplan de Proeftuin van Wilhelminadorp is gelegen aan de rand van het dorp. Het plan is direct gelegen naast uitgestrekte akkerlanden. Volop rust en ruimte. Maar ook rechtstreeks in verbinding met Goes. Handig voor gezinnen met opgroeiende kinderen gezien Goes beschikt over Middelbare beroepsopleidingen. In totaal zullen op het plangebied 29 woningen worden gerealiseerd, onderverdeeld in tweekappers, gezinswoningen en rijwoningen (reeds verkocht) en vrijstaande woningen.

Kenmerken

Overdracht

Aanneemsom
€ 315.000,- t/m € 575.000,-
Status
in verkoop
Eenheden
14

Maten

Perceelopp.
259 t/m 991 m²
Woonopp.
113 t/m 132 m²
Inhoud
447 t/m 486 m³

Foto's

De Tuin van WilhelminadorpDe Tuin van Wilhelminadorp

1 type voor dit nieuwbouwproject

Inschrijven / informatie