Piet Heinkade 92

4381NH VLISSINGEN Vraagprijs: € 744.000,- k.k.
473 m² oppervlakte

Omschrijving

TE KOOP I Piet Heinkade 92, Vlissingen

Een op een unieke en bijzondere locatie gelegen object op de hoek van de Piet Heinkade / Cornelis Lampsinsstraat in Vlissingen.

Op Het Eiland of 'Teiland' zoals Vlissingers deze prachtige plek aan het einde van de Groene Boulevard noemen, ligt dit pand omgeven door water van de Westerschelde en de Vlissingse Binnenhaven. Het uitzicht vanaf deze plek is werkelijk fenomenaal. De voorzijde van het pand kijkt uit op het sluizencomplex, NS-Station en de binnenhaven. Aan de achterzijde van het pand, op de verdiepingen en de dakterrassen, heeft u een fantastisch weidse uitkijk over de Westerschelde met het dagelijks drukke scheepvaartverkeer.

Het object is gebouwd in 1954 en heeft een totaal oppervlakte van ca. 473 m² BVO bestaande uit drie bouwlagen. Het object heeft sinds de bouw meerdere renovaties ondergaan en ook vele functies gekend zoals restaurant, huisvesting van de Waterpolitie, recreatie woning en kantoor voor diverse branches in de dienstverlening. Het beschikt aan de achterzijde over een grote dubbele garage.

Indeling:
De begane grond:
op de begane grond treft men 5 kantoorruimtes van verschillend formaat. Tevens is deze verdieping voorzien van pantry en toiletgroepen. De totale oppervlakte is ca. 174 m² BVO.

Eerste verdieping
De eerste verdieping heeft 2 (kantoor-) ruimtes, een opslagruimte en een grote serrekamer aan de achterzijde welke omringd wordt door een potentieel dakterras/balkon. Verder is de verdieping voorzien van een toilet en een pantry. De totale oppervlakte op de 1e verdieping is ca. 135 m² BVO

Tweede verdieping
Dit betreft een grote zolderverdieping met overloop, badkamer en keuken/pantry. Eerder in gebruik geweest als recreatie studio met woonkamer , 2 bedstedes en een bergruimte. Het dak is volledig gerenoveerd en geïsoleerd. Aan de voor- en de achterzijde zijn maar liefst 8 grote dakramen ingebracht welke een overdaad aan licht opleveren en fantastische panoramische uitzichten bieden. Vanuit de grote (woon-)ruimte is een ruim potentieel dakterras
(33,5 m²) bereikbaar. De zolder heeft een totaal oppervlakte van ca. 91 m² BVO.

Opslag
Inpandig is er nog een kelder van ca. 23 m² BVO te vinden. Deze is bereikbaar via een vaste trap vanaf de begane grond. Tevens is aan de achterzijde van het pand een grote dubbele garage (vrijstaand) met zadeldak gesitueerd van ca. 50 m² BVO.

Bestemming
De locatie heeft de bestemming 'Maatschappelijk' binnen het bestemmingsplan Binnenstad _ Eiland. De voor 'Maatschappelijk' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. maatschappelijke voorzieningen en instellingen;
b. ter plaatse van de aanduiding 'wonen': tevens voor wonen, daaronder begrepen een aan huis verbonden beroeps- of bedrijfsactiviteit;
c. ondergeschikte detailhandel, ondergeschikte kantoren en ondersteunende horeca als ondergeschikte nevenactiviteit;
d. bij de bestemming behorende erven, tuinen, groen-, verkeer- en parkeervoorzieningen;
e. andere, bij de bestemming behorende voorzieningen, zoals laad- en losvoorzieningen en kunstobjecten;
f. aan de bestemming ondergeschikte nutsvoorzieningen.

Daarnaast zijn er de dubbelbestemmingen "Waterstaat" voor het in stand houden van een waterstaatswerk van een primaire of regionale waterkering en 'Waarde _ Archeologie 2' ter bescherming van de archeologische waarden.

(Ontwikkelings-)mogelijkheden
In 2021 heeft de eigenaar een principeverzoek gedaan voor het wijzigen van de bestemming naar 'recreatie' dan wel 'wonen'. Hierbij heeft de gemeente Vlissingen aangegeven een positieve grondhouding te hebben ten aanzien van dit plan. Eigenaar heeft hier verder geen vervolg aan gegeven. Het is aan een eventuele koper om een ontwikkeling verder vormt geven. Het principe verzoek met de bijbehorende reactie zijn op aanvraag beschikbaar.

Energielabel
Het object heeft energielabel C, welke geldig is tot 4 april 2032.

Kadaster
- Gemeente Vlissingen, sectie C, nummer 2112, Appartementsrechten 1 t/m 4
- Gemeente Vlissingen, sectie C, nummer 2144
- Gemeente Vlissingen, sectie C, nummer 2145

Parkeren
Openbaar parkeren in de omgeving (vergunningsvrij) met mogelijkheid tot 3 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Vraagprijs
EUR 744.000,- k.k.

Huurgegevens:
De begane grond wordt tijdelijk verhuurd als kantoor. De huurovereenkomst loopt tot en met 28 februari 2025. De huurder heeft reeds opgezegd.

Asbest
Ten tijde dat het object verkocht werd als rijkskantoor van de politie. Is er een asbestinventarisatie opgesteld. Deze is op aanvraag bij de makelaar beschikbaar. Koper vrijwaart verkoper voor de eventuele aanwezigheid.

Bodem
Ten tijde dat het object verkocht werd als rijkskantoor van de politie. Is er een bodemonderzoek opgesteld. Deze is op aanvraag bij de makelaar beschikbaar.

Fiscaal
De koopsom zal worden belast met overdrachtsbelasting van 10,4%. Er is geen BTW van toepassing.

Opleveringsniveau
Het pand zal in de huidige staat worden opgeleverd (as is, where is).

Oplevering
De oplevering is in overleg.

Bankgarantie/waarborgsom
10% van de koopsom

Algemeen
Al het bovenstaande betreft informatie omtrent de verkoop van "Piet Heinkade 92 te Vlissingen". De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Faasse & Fermont geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Lees de volledige omschrijving

Overdracht

Vraagprijs Vraagprijs: € 744.000,- k.k.
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg

Bouw

Type Kantoorruimte
Bouwjaar 1954
Binnen Redelijk
Buiten Redelijk
In aanbouw Nee

Kantoorruimte

Oppervlakte 473 m²
Ligging Aan vaarwater, stationslocatie, woonwijk
Aantal 2
Aantal overdekt 2
Aantal verdiepingen 3
Voorzieningen Kamerindeling, pantry, te openen ramen, toilet, verwarming
In units vanaf 473

Locatie

Ligging Aan vaarwater, stationslocatie, woonwijk
Afstand afrit snelweg 1000 m - 1500 m
Afstand n s station < 500 m

Energie

Energielabel C

Niet gevonden wat u zocht?

Faasse & Fermont kan u adviseren en ondersteunen bij het vinden van een geschikt pand.

Meer informatie
Meer informatie 0113-250555
Deel dit bedrijfspand

Kaart

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier.

    *

    *

    *

    *