Westkade 20

4551BV SAS VAN GENT Verkocht
17.350 m² oppervlakte

Omschrijving

Op een zeer goed bereikbare locatie aan de zuidzijde van Sas van Gent ligt dit grootschalige terrein van totaal 50.355 m2. Het terrein ligt op de grens met België en is de ideale uitvalsbasis voor internationaal georiënteerde bedrijven. De locatie biedt de mogelijkheid van wegtransporten, directe aansluiting op een goederenspoor en kent kaderechten aan het direct aangrenzend Kanaal van Gent naar Terneuzen. Dit kanaal krijgt in 2022 een nieuwe sluis, waardoor vrijwel alle schepen moeiteloos via de Westerschelde naar Gent kunnen varen en derhalve langs deze locatie.

De kantoorruimte is zeer hoogwaardig afgewerkt en gerealiseerd in 2010. De kantoorruimte biedt circa 1.150 m2 vloeroppervlakte BVO. De bedrijfshallen zijn gerealiseerd in jaren 1980 tot 1990 en biedt totaal ruim 16.200 m2 BVO. Deze ruimtes zijn op diverse wijzen toegankelijk via overheaddeuren en kennen een goede vrije overspanning en hoogte. Deze ruimtes zijn flexibel indeelbaar. Onder het kantoordeel is een grote ruimte, waarvan de oorspronkelijke bouw uit 1890 en 1930 dateert. Deze ruimte is totaal ruim 2.200 m2. Het terrein ligt rondom de bebouwing. Aan de zijde van Westkade op dijkniveau is het parkeerterrein voor personenwagens aangelegd. Er zijn totaal circa 115 parkeerplaatsen ingericht en rondom voorzien van een hekwerk. Het overige terrein is bereikbaar via een gezamenlijke ingangsweg. Het achterterrein is deels verhard en deels nog onverhard. Er is ca 13 tot 15.000 m2 vrij terrein beschikbaar. Er is tevens nog een directe ontsluiting vanaf de Westkade.

Het gebouw is zeer geschikt voor het gebruik als opslag- en/of productieruimte. Het gebruik van de kade is vastgelegd met Rijkswaterstaat. De oorspronkelijke spoorrails die voorheen in het gebouw uit kwamen zijn verwijderd. Het toegangshek naar de spoorweg is nog steeds aanwezig. De spoorweg wordt ook gebruikt voor vervoer vanaf andere industrieterreinen.

Bereikbaarheid en ligging
Het pand is gelegen op de grens met België. De locatie is zowel over de weg, als per spoor als via het water bereikbaar. De doorgaande weg van Antwerpen naar Zeebrugge vanuit Gent naar Brussel ligt op korte afstand. De weg naar Terneuzen en de Westerscheldetunnel is zeer goed toegankelijk. Het Kanaal van Gent naar Terneuzen sluit aan op de Westerschelde, dat direct aansluit op de Noordzee en biedt tevens toegang tot de haven van Antwerpen.

Bestemming
Bestemmingsplan Sas van Gent van de gemeente Terneuzen, d.d. 24-05-2012.

De voor 'Bedrijf' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
-ter plaatse van de aanduiding 'bedrijf tot en met categorie 4.2': bedrijven uit categorie 3.1 tot en met categorie 4.2 van de bij deze regels behorende Staat van Bedrijfsactiviteiten;
-toegangs- en ontsluitingswegen;
-verhardingen, groenvoorzieningen, parkeervoorzieningen, nutsvoorzieningen, water en waterhuishoudkundige voorzieningen, waterberging en andere voorzieningen ten dienste van de bestemming.
-ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van bedrijf - glasfabriek': tevens een glasfabriek.
De maximale bouwhoogte is 25 meter en maximaal 75% van het bouwvlak mag bebouwd worden.

Indeling
Kantoor: fraaie entree met baliefunctie, meerdere kantoorruimten, spreekkamers, kantine, personeelsruimten.
Hallen: grote open ruimten met meerdere grote toegangsdeuren.de exacte vloerbelasting is niet bekend. De ruimtes zijn vrij indeelbaar.

Voorzieningen
-Hekwerk;
-Grote rolpoort;
-Nutsvoorzieningen (elektra en water);
-Lift
-Deels verhard terrein;
-Extra brede en hoge overheaddeuren;
-Lichtstraten in dakplaten en sheddak;
-Gedeeltelijk ontruimingsinstallatie;
-Inbraakalarm;
-Kantoorruimte met voorzieningen;
-Water Treatment systeem (niet meer in gebruik)
-Fietsenberging;
-Straalcabine;
-Snelloopdeuren bij expeditieruimten;
-Compressoren;
-Maximale aansluiting elektra van 4000kVxA. Huidige aansluiting is 2000kVxA;
-Directe brandleidingaansluiting;
-Zonnepanelen tbv warmwater boiler;
-Ontruimingsinstallatie.

Kadastergegevens
Gemeente Sas van Gent, sectie C 6009 en 4136, gezamenlijk groot 50.355 m2. Op perceel nummer 4136 (270 m2) rust een opstalrecht voor Enduris BV.

Koopsom
€ 5.950.000,- kosten koper. Op de transactie is overdrachtsbelasting en (deels) omzetbelasting van toepassing en voor rekening van koper.

Bankgarantie/waarborgsom
In geval van koop geldt een aanbetaling van 10% van de koopsom via de notaris.

Oplevering
In onderling overleg.

Algemeen
Voorgaande informatie omtrent de verkoop van "Westkade 20, Sas van Gent" is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Faasse & Fermont geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Lees de volledige omschrijving

Overdracht

Status Verkocht
Aanvaarding in overleg

Bouw

Type Bedrijfsruimte
Bouwjaar 1907
Binnen Goed
Buiten Goed
In aanbouw Nee

Bedrijfsruimte

Oppervlakte 50.355 m²
Ligging Aan vaarwater, bedrijventerrein, havengebied
Aantal 115
Aantal niet overdekt 115
Aantal verdiepingen 2
Voorzieningen Inbouwarmaturen, liften, mechanische ventilatie

Locatie

Ligging Aan vaarwater, bedrijventerrein, havengebied

Niet gevonden wat u zocht?

Faasse & Fermont kan u adviseren en ondersteunen bij het vinden van een geschikt pand.

Meer informatie
Meer informatie 0113-250555
Deel dit bedrijfspand

Kaart

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier.

    *
    *
    *
    *