Hectische woningmarkt en groei hypotheek-
aanvragen: nieuws van het afgelopen kwartaal

Algemeen 03 apr 2024
We hebben een mooi eerste kwartaal achter de rug. Nieuwe collega’s, uiteenlopende transacties en een enorme stijging van het aantal hypotheekaanvragen: we praten je bij over onze verschillende afdelingen.

Collega’s, geboortes en uitjes
Allereerst hebben we twee nieuwe collega’s mogen verwelkomen: op 1 februari is Ilse begonnen op de afdeling Wonen en vanaf 1 maart versterkt Niek de afdeling Bedrijven. Beiden zijn ze inmiddels lekker aan het werk. Welkom, Ilse en Niek! Ook konden twee collega’s beschuit met muisjes uitdelen: Corné en Joost zijn vader geworden. Gefeliciteerd! Ondertussen worden de eerste plannen gemaakt voor leuke uitjes de komende maanden.

Hectische woningmarkt
De afdeling Wonen is het jaar goed begonnen met vele mooie, vlotte transacties. Ook hebben we weer een aantal mooie woningen in de verkoop gekregen: binnenkort verschijnen deze online. De markt is wat ons betreft onveranderd hectisch, met veel belangstellenden per woning. De prijzen zijn weer wat aan het stijgen: de ideale omstandigheden als je je huis wilt verkopen.

Bedrijven: 65 transacties
Ook de afdeling Bedrijven is dit jaar goed van start gegaan. In het eerste kwartaal van 2024 hebben we zo’n 65 transacties gerealiseerd, inclusief Helmig & Fermont Bedrijfsonroerendgoed.

50 uiteenlopende taxaties
In de afgelopen periode hebben we ruim 50 uiteenlopende taxaties verricht. Onder andere voor overheidsinstellingen, zoals taxaties ten behoeve van ontwikkeling. Daarnaast hebben we voor enkele corporaties de portefeuille gewaardeerd.

Hoogste aantal hypotheekaanvragen in 2,5 jaar
In februari hebben we het hoogste aantal hypotheekaanvragen gekregen sinds september 2022. Daar zijn we trots op! Het is een teken van vertrouwen en groei in de markt. De afgelopen maanden groeide de hypotheekmarkt aanzienlijk: in februari alleen al steeg het aantal aanvragen met maar liefst 14 procent ten opzichte van januari.

Zakelijke financieringen
Er is meer goed nieuws: vanaf nu bieden we ook zakelijke financieringen aan. Wil je een bedrijfspand aankopen of renoveren, dan is een bedrijfshypotheek dé oplossing. Wij ondersteunen je bij het vinden van de zakelijke hypotheek die aansluit op jouw behoeften. Ontdek hier onze zakelijke financieringsopties.

Met frisse energie gaan we het volgende kwartaal in: in de zomer geven we weer een update.
Gerelateerde berichten