Nieuwe wetgeving, veel nieuwbouw en aantrekkelijke vacatures: nieuws van het afgelopen kwartaal

Algemeen 17 jul 2024
We hebben niet stilgezeten in het tweede kwartaal van 2024. Nieuwbouw, bestaande bouw, hypotheken en bedrijfsvastgoed; overal zetten we een tandje bij. Mede om die reden zoeken we enkele nieuwe collega’s. Een uitdagende baan, in een dynamisch werkveld. Want ook deze kwartaalupdate bewijst weer dat onze branche altijd in beweging is.  

Volop kennis en ervaring met Wet betaalbare huur
De Wet betaalbare huur is sinds 1 juli van kracht. Dat betekent dat veel woningen die voorheen in het vrije segment vielen, nu gereguleerde huurprijzen hebben. Het doel van de wet is te komen tot huurprijzen die in verhouding staan met de kwaliteit van de woning. Daarnaast beoogt de wet betere huurbescherming voor huurders. In samenspraak met de verhuurders, zijn de experts van de afdeling Bedrijven de afgelopen maanden volop in de weer geweest met deze nieuwe wet en de gevolgen daarvan voor de huurwoningen en -prijzen. Inmiddels kennen zij de nieuwe wetgeving door en door.

Nieuwbouw is in trek
Op de nieuwbouwafdeling van ons kantoor gonst het van de bedrijvigheid. Het was druk en ook in het komende kwartaal komen weer tal van aantrekkelijke nieuwbouwprojecten in de verkoop. Zo startten we in Middelburg met de verkoop van luxe appartementen en penthouses in het Park Toorenvliedt. Direct na de zomervakantie begint de verkoop van twee andere nieuwe projecten. Eén daarvan is het nieuwbouwproject met 12 levensloopbestendige woningen in Zierikzee. Extra aantrekkelijk hieraan is de fraaie architectuur, die mooi aansluit bij het historische karakter van de stad. Daarnaast starten we in Steenbergen met de verkoop van 12 beneden- en bovenwoningen en 6 levensloopbestendige woningen.

Divers aanbod aan woningen
De afdeling Wonen rondt opnieuw een goed kwartaal af. Veel woningen wisselden van eigenaar. Komend kwartaal houden we opnieuw rekening met veel verkopen.


Mooi is dat het aanbod binnen de bestaande bouw opvallend gevarieerd is. Van starterswoning tot vrijstaande woning en alles daar tussenin. Het maakt duidelijk dat we met onze dienstverlening steevast een breed segment kopers en verkopers aanspreken. Dat komt onze dienstverlening ten goede. We kunnen daardoor steeds snel schakelen en de meest uiteenlopende woonwensen helpen realiseren.

Meer hypotheken dan landelijke trend
De afdeling Hypotheken heeft afgelopen kwartaal veel hypotheekaanvragen ontvangen. Opvallend is de diversiteit van levensloopbestendige nieuwbouwwoning tot starters en van vrijstaande woning tot bedrijfsruimte. Wie kijkt naar de landelijke cijfers, zou een lichte daling in het aantal hypotheekaanvragen mogen verwachten. Daarvan is bij ons vooralsnog geen sprake. Interessant is dat we recent gestart zijn met zakelijke hypotheken. Een aantal ondernemers heeft daarvoor de weg naar ons kantoor al weten te vinden. We hebben hen succesvol kunnen helpen. Gelet op alle lopende aanvragen, verwachten we dat we ook in het derde kwartaal mooie resultaten zullen behalen.

Vacatures: werken met bedrijfsonroerendgoed
Bedrijfsonroerendgoed is vastgoed met een zakelijke bestemming. Daarbij kun je denken aan bedrijfs- of kantoorruimte, maar ook winkelruimte, opslagplaatsen, werkplekken, fabriekshallen en commerciële gebouwen. Het is een dynamische wereld waarin je te maken hebt met ondernemers, investeerders en vastgoedeigenaren. Binnen ons team hebben we een vacature voor een makelaar BOG. Een unieke kans om te gaan werken op een professioneel en breed gewaardeerd makelaarskantoor dat middenin de samenleving staat. Ook ons zusterbedrijf Helmig & Fermont zoekt nieuwe collega’s, namelijk een commercieel medewerker binnendienst en een makelaar-taxateur BOG.
Gerelateerde berichten