Een dagje meelopen met Dirk

Hypotheken 09 okt 2024
Hoe gevarieerd wil je het hebben? De werkdag van hypotheekadviseur Dirk Hooijer blinkt uit in variatie! Dirk geeft je graag een inkijkje. Zo ontdek je dat een hypotheekadviseur bij F&F Hypotheken, onderdeel van Faasse & Fermont, veel meer doet dan rekenen. Of zoals Dirk het zelf verwoordt: “Mijn werk draait in de eerste plaats om mensen en niet om cijfers. Het ene moment spreek ik een ouder echtpaar over het huis waar ze tientallen jaren hebben gewoond en hun verhuizing naar een levensloopbestendige woning. Het andere moment begeleid ik een jong stel dat, na tien keer te zijn overboden, eindelijk een huis heeft kunnen kopen. Persoonlijk contact en verbinding zoeken, dát maakt mijn werk aantrekkelijk.” 

De werkdag van Dirk start met een blik op het CRM-systeem. Daarin staan de taken die hij vandaag sowieso wil gaan doen. “Zo maak ik onder andere werk van de melding over de afloop van de ontbindende voorwaarden bij een klant. Ook probeer ik vandaag de mensen terug te bellen met wie ik recent een eerste kennismakingsgesprek had.” De ochtend vult Dirk verder met een adviesgesprek met een starter op de woningmarkt. “Deze jongen wenst een hypotheek met starterslening af te sluiten. Het is leuk om helderheid te kunnen scheppen, zodat hij goed begrijpt wat een en ander inhoudt.”

De tijd vliegt
Na de pauze heeft Dirk een afspraak met een zelfstandig ondernemer, die een bedrijfsloods wil kopen. “Samen met haar bekijk ik de mogelijkheden voor de financiering middels een bedrijfshypotheek. Natuurlijk wijs ik haar ook op de mogelijkheid om de overwaarde van haar eigen woning te gebruiken.” Later in de middag werkt Dirk een adviesrapport uit met betrekking tot een lopende hypotheekaanvraag. “Mijn kennis en ervaring komen hierbij goed van pas.” Dirk sluit zijn werkdag af met een kort gesprekje met een echtpaar, dat zojuist bij de notaris was - onze buren Zeeuwse Alliantie –voor de overdracht van hun woning. “Blije gezichten, erg leuk om te zien.” Eenmaal thuis trekt Dirk graag zijn hardloopschoenen aan. “Even ontspannen het hoofd leeg maken met een rondje Wemeldinge – Kattendijke”, lacht hij. 

 
Gerelateerde berichten